31 august 2014

Suflete desculţe



Sufletul este imaginea unui om desculţ care păşeşte pe străzi când netede, când pline de cioburi. Sufletul este un porumbel alb care zboară prin praful umanităţii. Se pătează adesea. Cade în păcat, dar se înalţă din nou mai puternic şi mai mândru. Îşi scutură aripile şi se avântă în zboruri viitoare în altă formă, însă pe acelaşi fond. Penele îi sunt smulse şi cresc continuu. 
Însuşi omul este o pasăre Phoenix: se transformă uneori în cenuşă şi renaşte din ea pentru a se bucura de ceea ce îi oferă viaţa. Porumbelul acela alb va fi mereu rănit, dar mereu protejat de o membrană divină. Doctorul de suflete este Timpul. Multe greşeli sunt reparate de Timp, dar pe multe dintre ele suntem noi datori să le îndreptăm. Pansamentele pentru sufletul nostru sunt chiar oamenii care ne înconjoară. Sprijinul familiei, al tuturor celor dragi şi zâmbetele lor ne fac să fim mai buni. 
Sufletul nu are un manual cu instrucţiuni, dar există modalităţi prin care îl putem curăţa. Dacă învăţăm să ne respectăm şi să ne iubim pe noi, iar apoi să facem acelaşi lucru cu cei din jur, vom reuşi să păstrăm acel porumbel pe linia de plutire. Dar la nivel practic este mai dificil decât pare. Cel mai important este însă ca fiecare persoană să fie împăcată cu sine şi să evite erori fără sens.
Aşadar, porumbelul alb nu va fi niciodată lipsit de bandaje, dar învaţă să îl laşi să zboare chiar şi atunci când plânge de durere, căci el o va face
Are puterea să zboare. 
Şi va zbura...

Citatul zileiSufletul este un porumbel alb care zboară prin praful umanităţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu