29 octombrie 2014

Omul acesta poți fi chiar tu

Salut tuturor!
Sunt multe persoane pe care le-aș trage de mânecă și cărora le-aș spune cu drag și cât pot eu de sincer că sunt interesante. Totuși, nu o fac. Dar dacă te regăsești cel puțin în proporție de 80% în cuvintele pe care urmează să le citești, poți considera că ai câștigat respectul meu.
Ei bine, întotdeauna am considerat că este o diferență uriașă între 
a fi interesant  
și
a se crede interesant.
Contrastul dintre cele două categorii de persoane creează atâtea și atâtea dezechilibre.
Dar... să revenim.
În primul rând, un om interesant este acela care nu se ferește să fie el însuși. Pe lângă asta, trebuie să aibă mereu ceva de spus sau ceva în minte (pentru că nu suntem toți vorbăreți). 
Omul interesant este cel care nu simte că e nevoit să înjure pentru a se face auzit. Nu crede că poveștile altora sunt motive de râs, pentru că o știe prea bine pe a lui. Nu privește iubirea ca pe o slăbiciune și ura ca pe un must-have. Nu exagerează pentru a fi observat.
Are grijă ce și când spune în funcție de situație. Își expune latura ciudată și o face parte din farmecul personal(Îmi plac oamenii ciudați). Plânge dacă simte să o facă și se abține dacă vrea să lovească; 
e un model de conștiență și autocontrol. Nu se lasă înșelat de aparențe și încearcă să cunoască dintr-un unghi obiectiv, iar apoi devine selectiv. 
Da. E selectiv. Alege oamenii cu care petrece timpul și se lasă influențat de ei doar pentru că are încredere că a făcut o alegere bună. Timid sau nu, spune ce simte și ce crede. Vede mereu în lucrurile mici ceva valoros. Apreciază adevăratele valori (!!!). Nu vrea să fie popular, ci construiește cauze pentru care ceilalți ar vrea să-l cunoască. Nu folosește englezisme, ci mai întâi se asigură că își cunoaște limba maternă. Nu crede în lumea de pe Facebook, ci doar în cea reală.
Vrea mereu mai mult de la el și chiar de ar avea totul, ar vrea puțin mai mult de atât. Îi tratează pe toți în mod egal și știe să găsească binele în fiecare persoană cu care interacționează mai mult sau mai puțin. Încearcă să păstreze prieteniile prețioase, iar pe cele false, să le distrugă înainte să se nască pentru a nu suferi mai târziu. 
Și iar revenim la ideea că omul acesta interesant este selectiv. Știe ce îi place. Nu se schimbă pentru nimeni, ci doar datorită cuiva (numai când e o schimbare pozitivă). Nu vede un model sau măcar ceva plăcut ochiului în asistentele TV, amatoarele de botox sau adepții steroizilor.
Știe să râdă și să plângă și o face din inimă. 
Trăiește întâi cu sufletul și abia apoi fizic.
Este sensibil, fie că o arată sau nu (Personal, spun că e mai frumos și special să arătăm că avem și o latură sensibilă, însă-desigur- celor ce merită asta).
Îi respectă pe cei din jur și pe sine. Apreciază eforturile altora și face și el la rândul său eforturi pentru sine și pentru ceilalți. Își urmează instinctul, pasiunile și drumul în viață. Are imaginație. E creativ și original.
 E un om complex, dar nu complet.

Acum că am portetizat pur subiectiv omul interesant, aștept și părerea ta în secțiunea de comentarii.
Citatul zilei: Sunt multe persoane pe care le-aș trage de mânecă și cărora le-aș spune cu drag și cât pot eu de sincer că sunt interesante. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu