17 octombrie 2014

Viața este așa cum o faci tu să fie

     Da!Viața nu este nici urâtă,nici frumoasă. Este doar unică. Poartă amprenta ta pe actul ei de identitate și îți împrumută trăsăturile ca un hoț cu experiență. Oricât ai încerca să o faci frumoasă, dacă sufletul și mintea ta nu înclină decât spre urât, viața ta va fura urâtul acesta și îl va purta cu cea mai elegantă eșarfă a eșecului. Nu viața îți va explica de ce răul și binele sunt lucruri firești, se întâmplă succesiv și neapărat în ordinea asta. Tu trebuie să înțelegi de ce și să dai acestui circuit o notă de normalitate. Într-o fotografie postată de https://www.facebook.com/noussommesdespaysans am întâlnit o cugetare cum nu se poate mai adevărată, și anume: ”... taking a step backward after taking a step forward is not a disaster,it's more like a cha-cha.” The secret is to keep moving, zic eu. Așa că haideți să ne avântăm în acest dans și să ne încăpățânăm să pășim înainte după fiecare piedică!
     Odinioară eram o persoană mai pesimistă. Acum însă am înțeles că viața este una singură și trebuie să o trăim frumos, să ne bucurăm de ea, să facem din stropii de ploaie nu un motiv al vremii urâte, ci o gură mare de apă pentru setea naturii. Să facem din căzăturile noastre nu un motiv de durere, ci o oportunitate de a ne ridica. Să facem din certurile cu ceilalți nu un motiv de a îngropa o prietenie/iubire, ci o bucurie de a gusta împăcarea. Să facem din visele cele mai îndrăznețe realitate.
     Viața este așa cum o faci tu să fie pentru că viața chiar înseamnă alegeri. Așadar, asigură-te că faci alegerile potrivite pentru tine, cele care te fac fericit(ă). Nu știu dacă există destin sau nu. Uneori tind să cred că există și observ că viața mea are un traseu care nu putea fi altfel, de parcă viața mi-ar fi scrisă pe o carte pe care Dumnezeu o răsfoiește în fiecare zi. Alteori am impresia că stă în mâinile noastre puterea de a crea acest destin tocmai prin alegerile pe care le facem. Oricum ar fi, suntem datori să încercăm să ne facem viața frumoasă, să o apropiem de idealul la care sperăm.

Citatul zilei: Viața poartă amprenta ta pe actul ei de identitate și îți împrumută trăsăturile ca un hoț cu experiență.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu