14 februarie 2016

Jocul de-a iubirea

Iubirea este ca un copil care se joacă de-a v-ați ascunselea.
Și ne râde pe la spate fiindcă nu reușim să o găsim. Iar dacă o descoperim, jocul abia atunci începe... Dar s-a pitit bine și nu dă semne că va ieși din ascunzătoare prea curând. Pare că au prins-o alții, tovarășii tăi de joacă, iar tu încă te uiți pe unde ar putea fi. Și cutreieri străzi strigând în gând ”cine nu-i gata, îl iau cu lopata”, când de fapt poate tu nu ești gata. Nu ieși la joacă dacă ai vreo problemă! Lasă-ți prietenii să se joace, iar tu ieși când te simți pregătit de aventura asta a ascunzișului!

Iubirea știe să se ascundă. E un tovarăș de joacă destul de inteligent. I-ați toate armele când te avânți în a căuta. Înarmează-te, copil, cu răbdare! Multă răbdare.

Și știi ce e cel mai amuzant? Că ai pus ochii și ai numărat până la zece. Ei bine, nu-i închide! Deschide-i cât poți de bine și vei vedea un indiciu care să te conducă la ea. La marea dragoste. Și... va trebui să numeri mai mult decât zece bătăi de inimă pentru a respira iubirea. Pentru că o vei egala cu oxigenul, la un moment dat. Îți va vibra prin vene, curgând odată cu sângele spre atrii și ventricule. Te va ameți precum îi face morfina unui bolnav. Vei râde fără sens. Îi vei zâmbi inclusiv cerului. Vei alerga, te vei împiedica, vei cădea... Apoi te vei ridica, vei aduna mărgele de mărgăritar ce ți-au căzut pe drum și vei începe același drum, aceeași căutare aparent sisifică, dar nu! Când te vei opri la destinație, acolo unde e copilul ascuns, vei inspira umplându-ți corpul de dulceața unui fruct copt și zemos. 
Vei găsi și vei da sensuri.
Vei câștiga jocul.
Vei ajunge la cer și la pământ cu aceeași mână, în același timp.

Copil obosit, mai poți!
Deci nu-ți face griji! Dacă vă jucați de zile, ani, iar tu nu ai găsit-o încă, micuța va ieși cândva singură din ascunzătoare. Își va arăta capul de după stâlpul acela, unde a stat ea în tot acest timp, poate fix în spatele tău. Și o să-ți apară în cale spunându-ți ”Iată-mă!”. Ai zice că s-a predat, însă poate de data asta te căuta ea pe tine.

În iubire, găsește sau lasă-te găsit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu