20 septembrie 2014

Before&After(Make-up/No Make-up)

Fiecare persoană, fie aceasta femeie sau bărbat, are o concepţie specifică şi unică în legătură cu machiajul. Personal, cred în teoria conform căreia machiajul este făcut pentru a accentua trăsăturile frumoase pe care le avem şi, de asemenea, pentru a le ascunde cumva pe cele mai puţin estetice. Mizez mai mult pe funcţia de accentuare, decât pe cea de corecţie. Totuşi, există motive pentru care sunt nu împotriva machiajului, ci împotriva a ceea ce înseamnă el în prezent. 
Pe de-o parte, nu susţin persoanele care se machiază permanent. De acord ! fondul de ten cremă protejează tenul  etc., dar asta nu înseamnă că nu devine nociv la un moment dat. Am aflat că există persoane care se trezesc la 5 dimineaţa pentru a se machia cu scopul de a nu fi văzute fără machiaj. Sunt şi persoane care se machiază doar pentru că merg la magazinul din colţul străzii să cumpere pâine. Din nou, un caz ciudat.
Ce este cu adevărat straniu este că există persoane pentru care machiajul este sursa unei aparente încrederi în sine. Am văzut emisiuni sau clipuri video în care diverse persoane explicau cum folosesc machiajul pentru a camufla, spre exemplu, probleme ale tenului(acnee,pistrui-eu nu îi văd ca pe o problemă, roşeaţă etc.), dar şi pentru a depăşi anumite traume şi frământări interioare. Când s-au confruntat cu psihologul, în schimb, au recunoscut că machiajul nu ajută. Au înţeles că nu machiajul este cheia, că nu schimbă multe şi nu înving problemele personale prin asta. 
Amintiţi-vă mereu rolul machiajului şi nu îi permiteţi să însemne mai mult !
Machiajul nu te face mai deşteaptă, mai liniştită, mai încrezătoare, mai bună şi nici măcar mai frumoasă ! Este, după părerea mea, o mască sub care ne adăpostim chipul, un artificiu. Iar masca aceasta trebuie scoasă uneori. Şi fiindcă am ajuns aici, voi spune că nu sunt de acord cu acele comentarii pe tema before&after. Make-up or No Make-up. Apar tot mai multe poze cu vedete surprinse fără machiaj. 
Chiar credeaţi că x nu a îmbătrânit, y nu are cearcăne după ce a fost într-un turneu de lungă durată sau z nu are nicio imperfecţiune pe faţă? Eu, nu! Nu înţeleg de ce se compară ceva artificial cu adevărul. Acea vedetă arată exact ca în poza cu eticheta «before», deci nu are sens să ne prefacem că după demachiere trebuia să semene prea mult cu poza «after». Ideea este că nu ar trebui să considerăm frumuseţea un scop al machiajului, ci machiajul un mijloc al frumuseţii. Nu confundaţi scopul cu mijloacele ! 
Spune-ţi şi tu părerea despre machiaj în secţiunea de comentarii! :)

Citatul zilei: Nu înţeleg de ce se compară ceva artificial cu adevărul.

3 comentarii:

  1. Sper ca pot oferi o parere masculina asupra acestei teme care nu-si va gasi niciodata un raspuns clar si sigur. Baietii plac fetele naturale, cele care nu ascund nimic si care nu au nevoie de machiaj pentru a avea incredere in sine. Insa nu suntem toti asa, bineinteles. Sunt cei care cauta durata, sau cei care cauta experienta. Pentru primii trebuie sa stii sa iubesti, pentru ceilalti exista statusul de "sunt cu cineva". Pentru ca privind spre viitor eu imi dau seama ca voi avea nevoi de cineva caruia nu ii este frica sa se ascunda in spatele unor atingeri de fond de ten. Si, de-asemenea, imi dau seama singur, fara a avea nevoie de confirmarile oamenilor de stiinta, efectul negativ al fondului de ten aplicat in exces. Practic, si asta este un viciu. Si dimineata urmatoare vrem sa vedem acelasi chip de care ne-am indragostit. Cu toate astea, sunt evenimente unde niste fond de ten este necesar doar pentru a accentua frumosul deja existent, nimic mai mult. Iar peste 20-30 de ani cand ne dam seama ca fizicul si aparenta exterioara nu rezista in niciun chip, acele urme de machiaj excesiv o data folosite vor accentua batranetea si nu frumusetea. Lung, dar poate cineva isi bate capul cu ce-am scris. Personal, apreciez nespus fetele care folosesc machiajul foarte putin spre deloc si sunt multi altii ca mine, insa nu toti. Aprecierea vine intotdeauna inaintea iubirii adevarate. Asa ca, folosind o replica de-a voastra fetelor: Mai rarut e mai dragut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru faptul că ai citit și pentru că ai depus efortul de a scrie un comentariu lung pe care l-am citit cu atenție.Într-adevăr,ca în oricare alt caz,și în ceea ce privește machiajul părerile sunt împărțite.Eu îl folosesc și probabil tot mai multe fete fac asta,uneori exagerat chiar...Important este că adevărata frumusețe și încredere se găsește în interior.Dovadă că bătrânețea schimbă acele mici detalii ale feței pe care le acoperă machiajul,dar pe om nu.Omul rămâne același.Iar dacă aceasta este o „părere masculină„,am să spun că am mai auzit-o și la băieți și la fete.Depinde ce atrage atenția unei persoane și ce o interesează:sufletul sau fardul.Și,sincer,cred că nu se pune problema așa.Nu aș putea crede că cineva s-a îndrăgostit pe seama unui machiaj reușit.

      Ștergere
    2. Asta-i si idea. Incearca sa cunosti cu adevarat persoana si nu te lasa atras de aparentele fizionomice. Si sunt foarte sigur ca exista persoane care au cazut in asemenea "plase", de-aia si exista atatea dezbateri pe tema machiajului si steroizilor. Si nu numai . . . .

      Ștergere