30 august 2015

5 motive să fii sincer(ă)

Sinceritatea e preferabilă, dar trebuie să recunoaștem că astăzi minciuna i-a cam luat locul. Pentru unii este mai simplu aşa. Doar că minciuna doare mai tare şi mai mult. Ca o rană deschisă. Sinceritatea, în schimb, doare ca o înțepătură.
Oricum, te întrebi dacă merită să fii sincer/ă?
Poate că da. Iată de ce!

 1. Poți lega relații de calitate.
 Se spune că o relație durabilă de orice fel se bazează pe anumite valori precum încrederea sau sinceritatea. Şi aşa este! Dacă preferi ca cineva să te mintă frumos, te vei sătura să înghiți gogoși. Iar dacă cineva te minte frumos nu poate să aibă tocmai intenții bune.
2. Oamenii sinceri sunt oameni de încredere.
Şi astfel realizezi că îl preferi pe omul ăla care te numeşte degajat "prea grasă" sau "prea zgârcit", decât pe cel care îți spune minciuni pe care nici tu şi nici el nu le credeţi. Pentru că ştii că oricând îl vei întreba , îți va spune ceva ce crede sută la sută. Şi vei avea încredere să apelezi la omul ăsta, poate uneori dureros de direct.
 3. Sinceritatea este un duş rece.
 Dacă cel de lângă tine spune lucrurilor pe nume, oricum ar fi ele, s-ar putea să percepi adevărul lui ca pe un duş rece. Doare o secundă, dar te schimbă în bine. În fond, scopul e adesea pozitiv, iar intenția la fel. Dacă îţi spune că eşti prea gras/ă, este pentru că te va ambiționa să slăbeşti.
 4. Nu mai memorezi povești, ci vorbeşti adevăruri.
Iar dacă vei fi tu cel care preferă să spună adevărul, nu vei mai trece prin momente de genul "Stai! Trebuie să-mi amintesc ce am mințit". Este mult mai uşor să ții pasul cu cineva într-un dialog sincer. Nu uita: minciuna are picioare scurte!
 5. Îți arăți adevăratele sentimente.
 Sau poate eşti sincer tocmai ca să termini un dialog sau chiar să închei o relație. Nu trebuie să te fâstâceşti încercând să găsești cuvintele potrivite pentru asta. Ele nu există. Cuvintele trebuie numai alese cu grijă, dar nu modelate pentru a distorsiona adevărul. Poți să-i spui că-ți displace compania lui/atitudinea ei etc., numai să ai grijă cum o spui. Iar aşa ai fost sincer şi cu tine, dar şi cu cel de lângă tine.


Şi dacă te-ai hotărât să fii cât mai sincer, ai luat o decizie înţeleaptă. Iar dacă ţi-ai spus că nu o poți face sută la sută, e natural. Cumva sinceritatea este o stare interioară, mai degrabă decât calitatea unei vorbe.


Citatul zilei: "Sinceritatea este mai întâi o stare interioară și abia apoi o calitate a vorbelor tale".

Un comentariu:

  1. Fata draga, este 5 motive CA SA fii fericita! Mai pune mana pe cartea de romana.

    RăspundețiȘtergere