28 august 2015

Oamenii curajoși sunt cei care încearcă

Uneori mergi pe drumul pe care l-ai ales, dar alteori pur și simplu drumul te alege pe tine.


Poate nu există momentul potrivit, ci doar omul potrivit. Da! Tu ești omul perfect pentru ceva sau cineva exact în acest moment. Iar singurul moment potrivit este prezentul. Pentru că e în mâinile tale.

Nu îți fie frică de eșec! Nu te teme de cei care îți pun piedică! (Uneori poți fi chiar tu însuți acela). Nu te teme să cazi! Dacă nu am cădea, nu am avea de unde să ne ridicăm.
Comportă-te ca un yoyo: când ajungi jos, gândește-te că e locul de unde poți face saltul. Gândește-te că îți trebuie curajul și încrederea să vii sus. Și le ai. Fiindcă oamenii curajoși sunt cei care încearcă, nu neapărat cei ce reușesc.


Viața e un drum în zig-zag pe care fiecare dintre noi îl parcurge. Niciodată singur.


Fie îți este alături o ființă dragă, ținându-te strâns și protector de braț. Fie porți cu tine haina sau parfumul cuiva. Ori umbra îți rămâne unicul tovarăș de drum. Gândul. O amintire frumoasă. Nu contează!


Dar tu, călător speriat, nu ești niciodată singur.


Poate te-ai mințit de multe ori că ai curajul să te abați pe o cărare lăturalnică, întunecată. Și tot ce ți-ai dorit era o inimă care să bată la unison cu a ta. A fost acolo? Ei bine, poate inima ta a fost singura pe care ai putut s-o asculți...


Sunt momente în viață când vrei să pari lup, dar ajungi un lup care toarce ca o pisică.


Prea blând ca să poți rupe, înșfăca, distruge. Prea dornic de afecțiune. Prea sensibil. Și știi de ce? Pentru că ești om. Pentru că e normal să te temi. E în regulă să te simți singur.


Citatul zilei: " Oamenii curajoși sunt cei care încearcă, nu cei ce reușesc."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu