1 martie 2015

Viața se termină pentru a ști că o avem.Carpe diem!

Avem viața și este una singură. Are un început mereu inedit, dar și un final. Din păcate... 
Sau ar trebui să spun ”din fericire”? De ce? Păi fiindcă viața se termină pentru ca noi să realizăm că o avem, mă gândesc... 

Murim pentru a ști că am trăit. Trăim pentru a ne bucura de oameni și de dragostea lor. Ca să exploatăm aceste două dimensiuni ale universului cumva micuț și limitat în care trăim există un final. 
Așază-te confortabil pe scaun, inspiră adânc și bucură-te de un moment de profundă meditație!
Închipuie-ți: dacă ai mai avea trei vieți de trăit sau o viață pământeană infinită, ce ai face în viața pe care o trăiești ACUM? Eu cred că am fi extraordinar de pasivi, plați, ”goi”. 
Ți-ai spune că nu te chinui acum să muncești pentru a avea propria casă, ci în viața următoare vei avea propria locuință, pentru a hoinări acum. Ți-ai zice că nu are sens să faci vreun efort, când poți să stai, fiindcă nu depinzi de timp, doar mai ai enșpe vieți. Ți-ai promite că viața următoare o trăiești, dar pe asta vrei s-o dormi. Ți-ai impune o rutină de om singur, avid de binele personal și cumva inconștient de prezența celorlalți, cu pretenția că te vei hrăni cu iubire ”data viitoare”. 
Viața finită te învață să nu aștepți. Te învață că timpul se scurge în sensul invers al parcursului tău, parcă împotriva ta. Te învață că trebuie să prețuiești clipele și oamenii. Că ce ai e al tău ACUM și AICI. Că poți pierde, dar lupți pentru a câștiga. Că nu te poți încrede în ”data viitoare”. Că uneori ”mai târziu” nu mai există.

Viața se termină pentru a ști că o avem.Carpe diem!

Citatul zilei: Carpe diem!-Horatius

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu